Hlavní obsah

Motocyklová GP Argentiny byla přeložena z dubna na listopad

Madrid

Kvůli koronaviru byla odložena Velká cena Argentiny silničních motocyklů, v níž se měli 17. až 19. dubna letos poprvé představit jezdci elitní MotoGP. Organizátoři mistrovství světa přeložili Grand Prix na 20. až 22. listopadu, měla by být předposledním závodem sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Salač na archivním snímku.

Článek

V Argentině měli zahájit letošní ročník jezdci královské třídy MotoGP, kteří o víkendu chyběli na zahájení sezony v Kataru. Tam totiž závodili jen jezdci nižších kategorií Moto2 a Moto3, kteří předtím na okruhu Losail testovali. Piloti a členové týmů MotoGP, z nichž řada je z koronavirem těžce postižené Itálie, by po příletu do Kataru museli do dvoutýdenní karantény.

Vedení šampionátu už v minulých dnech přeložilo na podzim Velkou cenu Thajska (původně 22. března), Velkou cenu Ameriky (5. dubna) a nyní i Velkou cenu Argentiny. Po ní už by v závěru roku měla následovat jen Velká cena Valencie, jež kvůli přeloženým Grand Prix dostala nový termín 27. až 29. listopadu.

Po odložení závodu v Argentině je novým začátkem sezony pro MotoGP Velká cena Španělska v Jerezu v termínu 1. až 3. května.

Reklama