Hlavní obsah

Pandemie koronaviru odložila další dva závody motocyklového MS

Madrid

Kvůli pandemii koronaviru byly odloženy další dva závody mistrovství světa silničních motocyklů. Na konci května se nepojede Velká cena Itálie v Mugellu, na začátku června se poté neuskuteční ani Velká cena Katalánska v Barceloně. Náhradní termíny promotér šampionátu zatím s ohledem na složitou zdravotní situaci neoznámil.

Foto: Sport.cz

Kvůli pandemii koronaviru byly odloženy další dva závody MS silničních motocyklů.

Článek

Jezdci MS letos odjeli zatím pouze jeden závod: na začátku března se představili v Kataru, kde však chyběli zástupci královské kategorie MotoGP. Následně byly Velké ceny Thajska, Ameriky a Argentiny přesunuty na podzim, odložené Grand Prix v Jerezu a v Le Mans zatím náhradní termín nemají. Aktuálně nejbližším závodem MS je tak německý Sachsenring, kde by se motocyklisté měli představit 21. června.

Součástí kalendáře v řádném termínu je i nadále Velká cena České republiky, která se má na Masarykově okruhu v Brně jet 9. srpna. Zda se opravdu pojede, se má rozhodnout do konce května.

"Smlouva umožňuje nekonání závodů z důvodu zásahu vyšší moci, což si myslím, že je zrovna tento případ. Ještě není rozhodnuto a uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Dorna (promotérská organizace) zastává stanovisko, že závody budou. My potřebujeme vědět nejpozději do konce května definitivní stanovisko," uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková v minulém týdnu.

Šéf Dorny Carmelo Ezpeleta příliš velkým optimistou co do vývoje situace není. "Moc nevěřím tomu, že bychom dokázali letošní sezonu odjet, i když na tom stále pilně pracujeme," řekl specializovanému serveru Speedweek.com.

Doufá však, že tento černý scénář nenastane. "Kdybychom mohli začít alespoň v září, mohli bychom pak klidně kalendář úplně přeházet. Ani závody bez diváků nevylučuji, jsou pořád lepší než žádné závody," řekl Ezpeleta.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.