Hlavní obsah

Pokračování MS v motokrosu bylo odloženo o další měsíc. Loket termín nemění

Monte Carlo

Motokrosové mistrovství světa bude po dalších změnách v kalendáři pokračovat až na začátku července, pokud to situace s pandemií nového typu koronaviru dovolí. Pořadatelé přeložili nejbližší Velkou cenu Ruska ze 7. června na 5. července, následovat mají v týdenních intervalech rovněž v nových termínech závody v Lotyšsku a Itálii a pak už má v kalendáři místo Velká cena České republiky.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Závod v Lokti nad Ohří si dosud drží původní termín 26. července. V předsezonním kalendáři byla česká Grand Prix čtrnáctým dílem MS, nyní v seznamu figuruje jako šestý závod v pořadí.

Odjety byly zatím jen březnové Velké ceny v Británii a Nizozemsku, další závody byly odloženy, žádný ale dosud nebyl z dvacetidílného kalendáře vyřazen bez náhrady. Pevné datum zatím nemá jen opakovaně odložená Velká cena Francie. Podle aktuální termínové listiny se má jet nejbližších osm závodů v osmi víkendech za sebou.

Po úterním rozhodnutí vlády, podle něhož bude možné pořádat sportovní akce alespoň s omezeným počtem účastníků nejdříve od 8. června, byli nuceni udělat další změnu i pořadatelé českého šampionátu. Po odložení závodů v Pacově a Lokti nezačne domácí seriál ani 31. května v Opatově.

"Náhradní termín bude spolu s dalšími zveřejněn až poté, co bude jasné, kdy bude možné pořádat větší akce," uvedl promotér MČR Richard Gironi na webu šampionátu. "Stále se budeme snažit odjet maximum naplánovaných závodů, a to i za cenu nuceného snížení počtu diváků," dodal.

Nejbližším termínem v aktuálním kalendáři je 28. červen, kdy jsou na programu závody v Dalečíně. V plánu je celkem sedm dílů MČR plus šampionát družstev.

Reklama