Hlavní obsah

Kůs: Bedna bude snad příště

PARDUBICE

Stupně pro Matěje Kůse byly na dohled, ale nakonec na ně nedosáhl. A s ním během celého pardubického plochodrážního víkendu žádný český jezdec.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček, Právo

Český plochodrážní jezdec Matěj Kůs

Článek

„Ale šesté místo beru, vždyť je to malé Grand prix,“ hodnotil Kůs svůj výkon v sobotním finále MS juniorů. Přitom před měsícem ležel v nemocnici s natrženou ledvinou po divokém pádu. „Příště to třeba ta bedna bude,“ doufal.

Ještě dva roky bude juniorem, ale s ním třeba i úspěšný ruský obhájce titulu Sajfutdinov. V nedělní Zlaté přilbě se nejmladší český jezdec dostal do čtvrtfinále, dva body mu chyběly k cestě dál. „Ale ostudu jsem si neudělal,“ mínil devatenáctiletý mladík. Po třech pardubických zastávkách se může těšit i na dnešní souboj na pražské Markétě, kde se jede Tomíčkův memoriál, odveta za Zlatou přilbu.

V ní z domácích jezdců dopadl lépe než on jen Lukáš Dryml. Na konci nevydařené sezóny však chtěl více než 10. místo. „Vyhrát Zlatou přilbu by pro mě bylo více než triumfovat v závodě Grand prix,“ posteskl si pardubický jezdec.

K velkému finále mu chyběly dva body. Chtěl vyhrát aspoň bitvu o 7.–12. místo, ale před Chorvata Pavliče se nedostal. „Místo toho jsem spadl na čtvrté nebo páté místo,“ litoval. I pak se rval, málem vletěl do mantinelu. Teď ho ještě čeká GP v Gelsenkirchenu. „Pojedu pro radost, třeba se něco povede.“

Reklama