Hlavní obsah

Česká Grand Prix přeložena

Praha

Plochodrážní Grand Prix ČR v Praze byla s ohledem na pandemii podle očekávání přeložena. Neuskuteční se 13. června, očekává se, že se pojede v zatím nespecifikovaném termínu v září.

Foto: Robert Procházka

Ilustrační snímek

Článek

Vrcholný závod v české metropoli se má jet už počtyřiadvacáté. Do dneška po odložení dvou květnových podniků ve Varšavě a německém Teterowě byla pražská GP v kalendáři vedena jako první díl letošního seriálu, situace ovšem naznačovala, že s diváky nebude možné závod uspořádat.

Přesný termín Mezinárodní motocyklová federace (FIM) ve spolupráci s promotérem a organizátory zveřejní později.

"Je to samozřejmě nepříjemná komplikace, prozatím k tomu ale nemohu poskytnout o moc více informací. My sami tlačíme na to, aby byl pokud možno co nejdříve určen termín a mohli jsme se tak na vše připravit," řekl ředitel pražského závodu Pavel Ondrašík.

Aktuálně první akcí v kalendáři je britská GP, která se má uskutečnit v polovině července v Cardiffu.

Náhradním termínem pro podnik ve Varšavě je 8. srpen, pro Teterow ještě nebylo datum stanoveno.

V září je prozatím v kalendáři GP zapsán jen závod ve Vojensu. V Dánsku by se mělo jet 12. září.

Již zakoupené vstupenky pro pražský závod budou v platnosti i na náhradní termín. Předprodej zbylých lístků na nový termín bude zahájen předběžně od 1. srpna.

Odloženo bylo také finále kvalifikace pro příští ročník GP, které se mělo jet 11. července ve slovenské Žarnovici.

Pandemie již dříve výrazně zasáhla rovněž do programu mistrovství světa družstev, které se jezdí jako Plochá dráha národů.

Podle původního programu se první semifinále mělo jet za účasti českého týmu 25. dubna v Landshutu v Německu, lotyšský Daugavpils se chystal uspořádat druhé semifinále 2. května. Finále pak bylo na programu 8. a 9. května v britském Belle Vue.

Po odložení se ale obě semifinále uskuteční právě v září. Pojedou se na stejném místě ve dvou dnech po sobě v Daugavpilsu 25. a 26. září. Finále je na programu o měsíc později 24. a 25. října v britském Belle Vue.

Reklama

Související témata: