Hlavní obsah

Smrž završil motocyklovou sezónu bronzovým startem v Kataru

LOSAIL

Motocyklový jezdec Jakub Smrž vybojoval na závěr sezóny třetí místo v závodě vytrvalostního mistrovství světa endurance v Kataru, kde byl hostem slovenského týmu Maco Moto Racing. Třináctý muž letošního MS superbiků přispěl v pátek triumfem ve své kvalifikační skupině k zisku šestého startovního místa, které v závodě společně s Američanem Jasonem Pridmorem na stroji Yamaha YZF R1 ještě vylepšili.

Článek

Smrž po startu osmihodinového závodu dokonce v jednu chvíli vedl, po problémech se světly a v závěru s brzdami pozici ztratil. "Od začátku jsem udával tempo. Na první výměnu jsem přijel první s náskokem třiceti vteřin, motorku jsem přebíral na třetí příčce, přičemž k další výměně jsem přijel znova jako vedoucí jezdec. V druhé polovině závodu nás ale potkaly problémy, které jsme si nezasloužili," uvedl dnes Smrž v tiskové zprávě.

Do závodu nezasáhl třetí člen týmu Rakušan Thomas Hinterreiter, který se v kvalifikaci po pádu zranil a navíc zcela zničil motocykl.

Závod vyhrála stáj Yamaha Austria Racing se Slovákem Igorem Jermanem, Britem Stevem Platerem a Australanem Stevem Martinem. Titul získal tým Suzuki Endurance Racing, v kterém už po minulém závodě na Magny Cours byli dekorováni francouzští jezdci Vincent Philippe, Matthie Lagrive a Julien Da Costa. Slovenský Maco Moto Racing skončil po nejlepším výsledku v sezoně desátý.

Reklama

Související témata: