Hlavní obsah

Kawasaki končí v šampionátu MotoGP

ŘÍM

Z královské třídy mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP zmizí tovární tým Kawasaki. Japonská stáj se stáhne ze šampionátu podle serveru autosport.com kvůli světové finanční krizi a také proto, že uplynulá sezóna pro ni skončila neúspěchem. Oficiálně má Kawasaki svůj odchod oznámit v pondělí 5. ledna.

Článek

O angažmá pro příští sezónu tak přijdou Američan John Hopkins a Ital Marco Melandri, který se v létě dohodl s vedením Kawasaki na přestupu od Ducati.

"Zatím o tom nic nevím. Musím počkat, až si s někým promluvím," řekl zaskočený exmistr světa v kubatuře do 250 ccm internetové verzi listu La Gazzetta dello Sport. "Mohu jen doufat, že se na Nový rok probudím a zjistím, že to byl jen zlý sen," uvedl Melandri, jenž má za sebou nejhorší sezónu v kariéře. Jeho nejlepším výsledkem bylo páté místo v Grand Prix Číny a celkově skončil sedmnáctý.

O jedno místo před ním skončil v šampionátu Hopkins, který měl být Melandriho týmovým kolegou.

Kawasaki bude už čtvrtým japonským výrobcem, který se stáhne ze špičkového motoristického seriálu. Z formule 1 odstoupila Honda, Subaru a Suzuki skončily v mistrovství světa v automobilových soutěžích.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články