Hlavní obsah

Šestnáctiletý motocyklista Šembera bude jezdit MS do 125 ccm

PRAHA

Šestnáctiletý Lukáš Šembera bude dalším českým jezdcem, který bude pravidelně startovat v mistrovství světa silničních motocyklů. V nejslabší kubatuře do 125 ccm pojede za tým Matteoni Racing, v kterém v minulosti působil Jaroslav Huleš.

Článek

Šembera si v sedle aprilie vyzkoušel atmosféru závodu MS již loni, kdy při brněnské Grand Prix překvapil sedmnáctým místem s minimálním odstupem od bodovaných pozic. Upozornil na sebe i výkony v mistrovství Španělska, přesto Asociace týmů mistrovství světa silničních motocyklů (IRTA) nebyla dlouho jeho vstupu do světového šampionátu nakloněna.

"Několik týdnů to bylo celé jako na houpačce. Jistota jeden den a druhý den nejistota. Trvalo to opravdu moc dlouho," uvedl v tiskové zprávě brněnský rodák, který v MS pojede s číslem 69. "Jsem rád, že budu pokračovat se stejnou partou lidí, s nimiž jsem pracoval již v loňské sezóně ve španělském šampionátu. Jsem nováček, který nemá co ztratit, ale může se hodně moc naučit. A to je i můj cíl," dodal talentovaný závodník, který jednal o angažmá s několika týmy.

Ve třídě do 125 ccm je Šembera zatím jediným českým jezdcem pro nadcházející sezonu. Ve dvěstěpadesátkách se stejně jako loni představí Lukáš Pešek a Karel Abraham.

Reklama