Hlavní obsah

Narození syna, postup bez boje a konečně velká jízda. České eso se dočkalo

Rybnik/Praha

Vše se nahromadilo do pár desítek hodin. Radost z narození potomka se u nejlepšího českého plochodrážníka Václav Milíka mísila s napětím ze startu ligové sezony v novém působišti - polském Rybniku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český jezdec Václav Milík na archivním snímku.

Článek

Týdny musel Milík trávit v sousední zemi v karanténě, pokud chtěl pomýšlet na start v prestižní soutěži. Byl smířen s tím, že nebude u toho, až jeho partnerka Nikola přivede na svět jejich potomka - syna Václava.

Stalo se tak v závěru minulého týdne. Pár hodin na to zažil premiéru v týmu Rybniku, kam po minulé sezoně odešel z Vratislavi. Jeho osm bodů a zisky spolubojovník byly málo na to, aby na domácí dráze udolali Zielonu Goru. Podlehli 36:53.

„V Rybniku se cítím skvěle. Trénink byl velmi dobrý, ale příprava a závody jsou něco jiného," konstatoval Milík pro polská média.

Kromě malého Václava a vytouženého rozjezdu sezony se dočkal v minulých dnech i velmi radostné zprávy, že při zrušení kvalifikace byl od zeleného stolu dosazen do seriálu ME, který odstartuje v červenci.

Všech pět dílů se odehraje v Polsku, první je na programu 4. července v Toruni. Nejasné zatím je, jak bude vypadat kvalifikace o příští ročník GP.

Závody GP odpadávají, jede se doma
Letošní ročník Grand Prix, nejprestižnějšího plochodrážního seriálu, stále čeká na start: Zatím z něj závody odpadávají. Naposledy dva ve Švédsku (25. 7. v Hallstaviku a 15. 8. v Mallile) a dnes byla zrušena i GP ve Varšavě. Ta se měla jet v květnu, byla přesunuta na 8. srpna, ale nakonec zrušena s tím, že Národní stadion v polské metropoli bude dějištěm další velké plochodrážní akce 15. května příštího roku. Prvním závodem v letošním kalendáři v tuto chvíli je ten ve Vratislavi 1. srpna.
Česká GP na pražské Markétě je pro letošek odložena z 13. června na 19. září. Do té doby tam chystají několik domácích závodů, prvním bude v úterý 23. června (18 h) jeden z dílů Poháru Autoklubu ČR. Pořadatelé vzhledem k omezenému počtu diváků doporučují předprodej vstupenek po internetu z Ticketportalu.

Reklama

Související témata:
Rybník