Hlavní obsah

Motokrosový šampion Jonass se místo startu v Dalečíně bude léčit

Kegums

Exmistr světa v motokrosu Pauls Jonass si při pádu v přípravě na pokračování přerušené sezony zlomil obratle. Lotyšský jezdec, který se stal v roce 2017 světovým šampionem ve třídě MX2, při pádu utrpěl frakturu pěti trnových výběžků a k tomu také tří žeber. Jonass se stejně jako některé další hvězdy motokrosu chystal startovat o víkendu v úvodním závodě českého šampionátu v Dalečíně, teď ho čeká dlouhá pauza.

Foto: Profimedia.cz

Exmistr světa v motokrosu Pauls Jonass

Článek

"Motokros vás někdy semele... Bohužel jsem se zranil při havárii v tréninku na restart sezony MXGP. Doktoři mi doporučili dlouhou rehabilitaci, než se vrátím k závodění. Snad budu brzy zpátky na motorce," oznámil na facebooku tovární jezdec Husqvarny.

Třiadvacetiletý Jonass vedle titulu mistra světa skončil v šampionátu MX2 také dvakrát druhý (2015 a 2018), vloni obsadil v premiérové sezoně v královské MXGP šesté místo. První dva letošní závody mu tolik nevyšly a šampionát pak přerušila pandemie koronaviru. Dosud není znám kalendář, podle toho provizorního by se mělo pokračovat 9. srpna na Jonassově domácí trati v Kegumsu.

Před víkendovým startem českého mistrovského seriálu byl Jonass na startovní listině dalečínského závodu spolu s dalšími účastníky MS jako například lídr kategorie MX2 Tom Vialle z Francie.

Reklama