Hlavní obsah

Abraham skončil v kvalifikaci na Velkou cenu Kataru jedenáctý

DAUHÁ

Český jezdec Karel Abraham obsadil v kvalifikaci na Velkou cenu Kataru jedenácté místo v kubatuře do 250 ccm a v neděli tak do úvodního závodu mistrovství světa silničních motocyklů odstartuje z třetí řady. Za zády bude mít krajana Lukáše Peška, jenž skončil patnáctý.

Foto: Cardion AB Motoracing

Karel Abraham - ilustrační foto

Článek

Čtvrtlitrům na okruhu v Dauhá vévodil Španěl Álvaro Bautista. Kvalifikace se opozdila kvůli dešti, jízdy tak vrcholily až ve čtvrt na dvě v noci místního času. Obhájce titulu Marco Simoncelli se jich nezúčastnil, čtyři dny po operaci zlomeného zápěstí sice zkusil trénovat, ale jezdil pomalu.

Abrahamovi v polovině kvalifikace praskl kryt převodovky, s kouřícím strojem dojel do boxů, kde mu mechanici v rychlosti připravili druhý motocykl. Spokojen s technikou nebyl ani Pešek. "Jsem zklamaný a rozladěný. Když jsem se po rozjetí pokusil zajet pár rychlých kol, dost mi to klouzalo. Zajel jsem tedy do boxů, ale bohužel jsme se nevydali tím správným směrem a pak již nebyl čas něco předělávat," uvedl v tiskové zprávě.

Ve třídě do 125 ccm obsadil Lukáš Šembera 26. místo a odstartuje ze sedmé řady. Šestnáctiletý mladík, který v kvalifikaci předčil pět soupeřů, je letos třetím českým stálým účastníkem MS. Na vítězného Španěla Juliana Simóna ztratil téměř pět sekund.

Kvalifikaci MotoGP vyhrál Australan Stoner

Kvalifikaci královské třídy MotoGP vyhrál Australan Casey Stoner. Loňského mistra světa Valentina Rossiho porazil téměř o půl vteřiny.

Od letoška absolvují jezdci ve všech třech kategoriích MS pouze jednu kvalifikaci. Dosud měli jedinou kvalifikaci měli jen závodníci ve třídě MotoGP, ostatní se snažili vydobýt si co nejlepší postavení na startu v pátek a v sobotu, přičemž se jim počítal lepší čas.

Závodní program v neděli v Dauhá začne v 19:00 SELČ.

Reklama

Související témata: