Hlavní obsah

Álexe Márqueze nahradí u tovární Hondy Espargaró

Loňského mistra světa Moto2 Álexe Márqueze nahradí od příští sezony v tovární stáji Repsol Honda jiný španělský motocyklový závodník Pol Espargaró. Čtyřiadvacetiletý Márquez, mladší bratr a současný kolega šampiona MotoGP Marca, se přesune do satelitního týmu LCR Honda. V něm vystřídá Brita Cala Crutchlowa.

Foto: Sport.cz

Španělský mistr světa Álex Márquez.

Článek

Partnerství sourozenců Márquezových u tovární Hondy tak skončí už po jedné sezoně. Álex do MotoGP přestoupil v závěru loňského roku, kvůli pandemii koronaviru se ale v královské motocyklové třídě ještě nepředstavil. První závod se pojede až tento víkend bez diváků v Jerezu.

Devětadvacetiletý Espargaró, jenž získal mistrovský titul v Moto2 v roce 2013, se k Hondě přesune po čtyřech letech v KTM. Tam ho nahradí Portugalec Miguel Oliveira.

Márquezův odchod do LCR Honda, kde podepsal smlouvu do roku 2022, bude znamenat konec v týmu pro zkušeného Crutchlowa. Čtyřiatřicetiletý Brit ve stáji působí šestým rokem a na kontě má tři vítězství včetně triumfu na Masarykově okruhu v roce 2016. V Brně se letos pojede bez diváků 9. srpna.

Reklama