Hlavní obsah

Melandri se vrací do MS superbiků

Řím

Italský závodník Marco Melandri se vrací do světového šampionátu superbiků. Bývalý mistr světa silničních motocyklů, jenž loni ukončil kariéru, bude ve zbytku sezony jezdit na ducati za tým Barni Racing.

Foto: Sport.cz

Italský závodník Marco Melandri se vrací do světového šampionátu superbiků.

Článek

Sedmatřicetiletý Melandri v italské stáji nahradí zraněného Leona Camiera. Seriál má za sebou letos pouze jeden díl v Austrálii, po dlouhé koronavirové přestávce odstartuje s upraveným kalendářem na začátku srpna v Jerezu.

"Je to něco neskutečného. Za normálních okolností bych o comebacku vůbec neuvažoval, ale vypadá, že si mě osud vybral. Díky té dlouhé pauze jsem zregeneroval a zbavil se negativních myšlenek, které jsem měl předtím," uvedl Melandri. S kariérou se loni rozloučil celkovou devátou pozicí v MS, svým nejhorším umístěním v superbikové kariéře.

Melandri vstoupil do šampionátu silničních motocyklů v roce 1997 a o pět let později získal titul v kategorii do 250 ccm. V roce 2005 se stal vicemistrem světa v královské třídě MotoGP a stejný výsledek zopakoval ve své první sezoně v superbicích v roce 2011.

V obou seriálech vyhrál shodně 22 závodů, celkem šestkrát triumfoval na Masarykově okruhu v Brně.

Reklama