Hlavní obsah

Lambert je mistrem Evropy na ploché dráze, Milík desátý

Brit Robert Lambert je novým mistrem Evropy na ploché dráze. Titul potvrdil vítězstvím v závěrečném závodu pětidílného seriálu v Toruni. Evropské stříbro získal dánský jezdec Leon Madsen, třetí skončil Rus Grigorij Laguta. Václav Milík, vicemistr z roku 2016, obsadil v celkovém pořadí šampionátu desáté místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český jezdec Václav Milík na archivním snímku.

Článek

Úvod ME nejlépe vyšel Madsenovi. Dánský plochodrážník vyhrál tři závody, ale na titul z předloňského roku nakonec nenavázal. Do posledního klání v Toruni už nastupoval s dvoubodovým odstupem za vítězem z Hnězdna Lambertem a ztrátu nedokázal smazat.

V základní části toruňského závodu nasbírali Lambert i Madsen po 11 bodech a oba postoupili do finále: dvaadvacetiletý Brit z druhé pozice přímo, jeho dánský sok zvládl barážovou jízdu. Ve finále pak Lambert dominoval, Madsen ze z posledního místa po startu probil alespoň na druhé. Třetí v Toruni skončil Fin Timo Lahti. Milík jednu jízdu vyhrál, ale v žádné další už nebodoval.

Celý pětidílný seriál ME se odjel v červenci na oválech v Polsku. Začal a skončil v Toruni, mezitím se závodilo v Bydhošti, Rybniku a Hnězdnu.

Závěrečný závod ME na ploché dráze v Toruni (Polsko):
Finále:
1. Lambert (Brit.)
2. Madsen (Dán.)
3. Lahti (Fin.)
...
14. Milík (ČR)
Konečné pořadí (po 5 závodech):
1. Lambert 67
2. Madsen 64
3. G. Laguta (Rus.) 52
...
10. Milík 26

Reklama

Související témata: