Hlavní obsah

Salač byl 22. v tréninku v Aragonii, Arbolino nesmí startovat

Motocyklový jezdec Filip Salač vstoupil do Velké ceny Aragonie 22. místem v dnešním úvodním tréninkovém dnu. O závod ve španělském Alcaňizu přijde ve třídě Moto3 jeho týmový kolega Tony Arbolino, jenž byl v kontaktu s osobou infikovanou koronavirem a musí do karantény.

Foto: Sport.cz

Motocyklový jezdec Filip Salač vstoupil do Velké ceny Aragonie 22. místem v dnešním úvodním tréninkovém dnu.

Článek

Salač byl minulý týden v Le Mans v pátek nejrychlejší a v závodě bodoval na 12. místě. V dnešním úvodním tréninku nezajel měřené kolo a v druhé odpolední části byl dvaadvacátý půldruhé sekundy za nejrychlejším Raúlem Fernándezem ze Španělska.

Na dráhu MotorLandu Aragón se nemohl vydat Salačův kolega z týmu Rivacold Snipers Arbolino, jenž skončil v Le Mans druhý. Čtvrtý muž průběžného pořadí Moto3 letěl z Paříže do Milána s nakaženou osobou, a ačkoli měl negativní test na koronavirus, musel do izolace.

"V prvním tréninku mi hned v prvním kole explodoval motor, naštěstí mechanici udělali skvělou práci a vyměnili motor ještě v průběhu tréninku. Vše jsme připravili na druhý trénink a bylo hned od prvního kola znát, že mi první trénink chybí. Ostatní měli najeto zhruba o patnáct kol více, pro mě druhý trénink znamenal první kola zde v Aragónu, což se projevilo také na čase," uvedl Salač v tiskové zprávě.

Před Arbolinem byl z Velké ceny Aragonie vyřazen jeho slavný krajan Valentino Rossi z třídy MotoGP, jenž měl ve čtvrtek pozitivní test na covid-19.

Úvodní tréninky na Velkou cenu Aragonie, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Alcaňizu (Španělsko):
Moto3:
1. Fernández (Šp./KTM) 1:58,144
2. Fenati (It./Husqvarna) -0,438
3. Arenas (Šp./KTM) -0,532
...22. Salač (ČR/Honda) -1,641.
Moto2:
1. Di Giannantonio (It./Speed Up) 1:52,748
2. Bezzecchi (It./Kalex) -0,045
3. Lowes (Brit./Kalex) -0,106.
MotoGP:
1. Viňales (Šp./Yamaha) 1:47,771
2. Quartararo (Fr./Yamaha) -0,249
3. Morbidelli (It./Yamaha) -0,447

Reklama

Související témata: