Hlavní obsah

Abraham se na závěr testů MotoGP v Malajsii zlepšil na 14. místo

SEPANG

Motocyklový závodník Karel Abraham na stroji Ducati skončil v závěrečném třetím dnu testování MotoGP na okruhu v Sepangu čtrnáctý, a dosáhl tak svého nejlepšího výsledku. Na nejrychlejšího Itala Marka Simoncelliho s hondou ztratil první Čech v elitní kategorii 1,888 sekundy.

Foto: Sport.cz

Karel Abraham se strojem Ducati při testech MotoGP v malajsijském Sepangu.

Článek

Abraham za sebou dnes nechal Brita Cala Crutchlowa, Španěla Toniho Eliase a dva Japonce Kousuke Akijošiho a Noburu Aokiho.

Jednadvacetiletý brněnský závodník v Sepangu za tři dny najel celkem 128 okruhů a postupně zrychlil o více než dvě sekundy. Dnes se zlepšil až na 2:02,645 minuty. "Jsem spokojený. V týmu jsme si pořád posouvali hranice, které chceme překonat. Stále se nám to dařilo," uvedl Abraham na svém webu. Na exmistra světa Američana Nickyho Haydena, nejrychlejšího jezdce na ducati, Abraham ztratil 1,111 sekundy.

Týmoví inženýři analyzují data z jízdy Karla Abrahama (vpravo) při testech MotoGP v malajsijském Sepangu.foto: www.karelabraham.com

"Je příjemné, že jsem za sebou nechal některé soupeře. Za mnohem důležitější však považuji, že jsme si vyzkoušeli motocykl. A zvykl jsem si na něj," dodal Abraham. V úvodní den testů byl mezi 18 jezdci poslední, ve středu se posunul na sedmnáctou příčku.

S výsledkem byl spokojen také šéfmechanik týmu Cardion AB Motoracing Marco Grana. "Zaměřili jsme se na dosažení co nejlepšího času. Stále pracujeme na doladění motocyklu. Obzvláště na tomto okruhu je to nesmírně důležité," řekl Grana.

Další testování čeká Abrahama od 22. do 24. února znovu v Malajsii.

Reklama

Související témata: