Hlavní obsah

Motocyklista Smrž byl v posledních testech před MS celkově čtvrtý

PHILLIP ISLAND

Motocyklový jezdec Jakub Smrž obsadil celkově čtvrté místo v závěrečných testech účastníků mistrovství světa superbiků. Na australském okruhu Phillip Island, kde šampionát o víkendu začne, si tak dnes v součtu časů s pondělím lehce pohoršil. Po polovině testů byl pilot česko-italského týmu Effenbert Liberty Racing třetí.

Foto: Ivana Roháčoková

Český motocyklista Jakub Smrž. Ilustrační foto.

Článek

"Rozhodně odcházíme s pozitivním výsledkem. Odvedli jsme spoustu práce, o čemž svědčí celkový počet odjetých kol, a vyzkoušeli jsme hodně věcí na obou motorkách," uvedl Smrž na oficiální stránkách týmu.

Zejména s ohledem na podmínky, které nebyly vhodné k zajíždění nejrychlejších časů, se dnes odpoledne soustředil hlavně na nastavení elektroniky a podvozku. "Čtvrté místo při účasti všech je dobré znamení před nadcházejícím závodním víkendem," pochvaloval si Smrž.

I přes solidní výsledky v závěrečných testech jihočeský jezdec momentálně neví, pro jaké nastavení se o víkendu rozhodne. "Stále máme na čem dělat. Pořád si nejsem jist, na které variantě nastavení se mi pojede lépe, a pořád nemám v některých věcech ten pocit na motorce, který bych potřeboval. Jsme ale na dobré cestě," dodal Smrž.

Nejrychlejšího času na Phillip Islandu dosáhl Španěl Carlos Checa. Smrž za ním zaostal o sekunduPřipravujeme další podrobnosti

Reklama