Hlavní obsah

Abraham začal v MS MotoGP 15. místem v tréninku

DAUHÁ

První Čech v královské motocyklové třídě MotoGP Karel Abraham obsadil v úvodním volném tréninku na zahajovací Velkou cenu Kataru patnácté místo. Pod umělým osvětlením za sebou nechal dva Španěly Alvara Bautistu a Toniho Eliase. Za nejrychlejším časem Australana Caseyho Stonera zaostal Abraham o dvě sekundy.

Foto: Sport.cz

Karel Abraham

Článek

"S výsledkem úvodního tréninku jsem spokojený," uvedl na svém webu Abraham, jemuž se podařilo dosáhnout třetího rychlostního maxima dne. Český jezdec rozjel svůj stroj až na 322,5 km/h.  Nejrychlejšího Španěl Hector Barbera měl se svou ducati top speed 326,6 km/h.

Abraham měl nicméně během tréninku potíže s nedostatečnou přilnavostí obou pneumatik na své ducati, za což mohly nánosy písku na trati i klesající teplota. "Snažili jsme se tento problém odstranit, ale ani změna motocyklu nám příliš nepomohla," řekl český jezdec.

Jakub Kornfeil zajel v úvodním tréninku třídy do 125 ccm pětadvacátý čas, ve druhém si o tři místa polepšil. Na prvního Španěla Nicolase Terola ztratil se svou aprilií přes pět sekund.

Reklama

Související témata: