Hlavní obsah

Michek vyhrál navzdory pádu motokros v Holicích

HOLICE

Martin Michek z Orionu Litomyšl na stroji KTM vyhrál na blátivé trati v Holicích třetí závod sedmidílného mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu. V průběžném pořadí zvýšil vedoucí Michek náskok před druhým Maďarem Kornélem Némethem na 22 bodů.

Foto: archiv

Motokrosař Martin Michek

Článek

Cestu k dnešnímu prvenství ale neměl Michek snadnou. V první jízdě skončil po pádu šestý, druhou po boji vyhrál. Stejný počet 40 bodů jako Michek získali i Martin Žerava a Michal Kadleček, o pořadí tak rozhodl výsledek druhé jízdy.

Michek do první jízdy nejlépe odstartoval, na kluzké a bahnité trati se však po pádu dostal až na chvost startovního pole. Podobný osud z favoritů potkal po hromadném pádu i Jana Brabce, Németha, Michala Votroubka a Jiřího Čepeláka.

První jízdu tak suverénně vyhrál Petr Bartoš. "Když jsem se dostal na třetí místo za Michka a Čepeláka, byl jsem docela spokojený. Jenže spadl jeden a potom i druhý. Nedá se říct, že jsem vyhrál kvůli tomu, že bych byl nejrychlejší. Měl jsem více štěstí než soupeři," poznamenal v cíli Bartoš.

Ve třídě MX2 potvrdil roli favorita v první jízdě Francouz Florent Richier, který ale v druhém závodu spadl a skončil až dvanáctý. Druhá jízda se stala kořistí Petra Smitky. Podle představ nevyšel závod v Holicích vedoucímu jezdci seriálu Josefu Kulhavému, jenž v první jízdě obsadil sedmé a v druhé pak čtvrté místo.

Šampionát pokračuje 24. července čtvrtým závodem ve Vranově u Brna.

Závod MMČR v motokrosu v Holicích:
MX3-Open:
První jízda: 1. Bartoš (Orion Litomyšl/KTM), 2. Kadleček (KRTZ IV v AČR/Husaberg), 3. Németh (Maď./LR Cosmetic-ADOS tým/KTM), 4. Žerava (Motoman tým/Honda), 5. Matocha (LR Cosmetic-ADOS tým/KTM), 6. Michek (Orion Litomyšl/KTM).
Druhá jízda: 1. Michek, 2. Žerava, 3. Čepelák (Osička MX tým/Yamaha), 4. Kadleček, 5. Michalec (UFO Racing tým/Honda), 6. Kohút (SR/(LR Cosmetic-ADOS tým/KTM)
Celkově: 1. Michek 40, 2. Žerava 40, 3. Kadleček 40, 4. Bartoš 38, 5. Michalec 29, 6. Čepelák 28.
Průběžné pořadí: 1. Michek 135, 2. Németh 113, 3. Čepelák 102, 4. Kadleček 100, 5. Bartoš 96, 6. Žerava 89.
MX2:
První jízda: 1. Richier (Fr./Osička MX tým/Kawasaki), 2. Smitka (MCF TM Racing/TM), 3. Sukup (Osička MX tým/Kawasaki).
Druhá jízda: 1. Smitka, 2. Šimko (SR/LR Cosmetic.ADOS tým/KTM), 3. Sukup.
Celkově: 1. Smitka 47, 2. Sukup 40, 3. Richier 34.
Průběžné pořadí: 1. Kulhavý (KRTZ IV v AČR/Suzuki) 117, 2. Sukup 112, 3. Špičák 100.
Veteráni:
Celkově: 1. Mrázek (Orion Litomyšl/Yamaha), 2. Gottvald (Gottbros/TM), 3. Skalka (Klášterec nad Orlicí/Honda).
Průběžné pořadí: 1. Mrázek 147, 2. Skalka 117, 3. Gottvald 97.

Reklama

Související témata: