Hlavní obsah

Abrahamovi v závěru Velké ceny USA unikla elitní desítka

LAGUNA SECA

Motocyklový jezdec Karel Abraham obsadil při své premiéře na okruhu Laguna Seca ve Velké ceně USA třídy MotoGP jedenácté místo. Desátý letošní závod královské kubatury v neděli vyhrál Australan Casey Stoner s hondou, jenž si upevnil vedení v celkovém pořadí.

Foto: ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

V polovině srpna přijede Stoner do Brna k dalšímu dílu mistrovství světa s náskokem 20 bodů na obhájce titulu Španěla Jorgeho Lorenza s yamahou, kterého v neděli porazil o 5,634 sekundy. Třetí dojel na kalifornské trati další španělský závodník Dani Pedrosa s hondou.

Abraham startoval se svou ducati po 13. místě v kvalifikaci z páté řady. Polepšil si až na desátou pozici, o kterou však v samém závěru vinou technických problémů přišel, když ho o 282 tisícin sekundy předstihl Japonec Hiroši Aojama. "V předposledním kole mi prasklo zadní pérování. Zadní část motocyklu tím klesla o několik centimetrů, a já tak seděl přímo blatníku, který se dotýkal pneumatiky," uvedl Abraham v tiskové zprávě.

Brněnskému jezdci tak těsně uniklo čtvrté umístění v elitní desítce v sezoně, kam se nevešel počtvrté za sebou. Až do předposledního kola přitom bojoval o deváté místo. "Zajížděl jsem konstantní časy a přibližoval se k Barberovi, kterého jsem chtěl předjet," řekl Abraham a lamentoval také nad nepovedeným startem a nájezdem do první zatáčky. "To se mi vůbec nepovedlo. A mrzí mě, že mě v posledním kole předjel Aojama, ale celkově jsem s výsledkem závodu spokojený," dodal.

Před domácím závodem je Abraham v průběžném pořadí dvanáctý se ziskem 46 bodů. První Stoner, který si připsal páté letošní vítězství, jich má 193.

Grand Prix USA, závod MS silničních motocyklů třídy MotoGP v Laguna Seca
1. Stoner (Austr./Honda) 43:52,145, 2. Lorenzo (Šp./Yamaha) -5,634, 3. Pedrosa (Šp./Honda) -9,467, 4. Spies (USA/Yamaha) -20,562, 5. Dovizioso (It./Honda) -20,885, 6. Rossi (It./Ducati) -30,351, ...11. Abraham (ČR/Ducati) -1:09,132.
Průběžné pořadí MS (po 10 z 18 závodů): 1. Stoner 193, 2. Lorenzo 173, 3. Dovizioso 143, 4. Pedrosa 110, 5. Rossi 108, 6. Spies 98, ...12. Abraham 46.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články