Hlavní obsah

Američané opět ovládli Motokros národů, Češi byli čtrnáctí

Saint Jean d'Angély

Motokrosaři Spojených států amerických vyhráli posedmé za sebou a podvaadvacáté celkově mistrovství světa družstev. Český tým ve složení Martin Michek, Filip Neugebauer a Marek Sukup obsadil v Saint Jean d'Angély 14. místo, což je nejlepší výsledek od roku 2003. Tehdy čeští jezdci Josef Dobeš, Michal Kadleček a Martin Žerava skončili v Zolderu desátí.

Článek

Ve Francii se nejvýše z českých jezdců umístil Neugebauer, který dokončil první jízdu jako patnáctý, Michek přidal jedno šestnácté místo. Obsadili ještě 27, respektive 24. pozici, do výsledků se započítala i Sukupova 35. příčka z jízdy, kterou nedokončil. Jako nejhorší se škrtal jeho druhý start, ke kterému nenastoupil.

Američané ve třech hodnocených jízdách brali čtyři "medailová" umístění. Postarali se o ně Ryan Dungey, který byl členem vítězného týmu už potřetí za sebou, a Ryan Villopoto, jenž pomohl k triumfu v Motokrosu národů už v letech 2006, 2007 a 2008. Novým týmovým šampionem je Blake Baggett.

Druzí skončili Francouzi před Australany. Vyhořeli favorizovaní Italové v čele s mistrem světa MX1 Antoniem Cairolim, který ani jednu jízdu nedokončil a jeho tým skončil až šestnáctý.

Reklama