Hlavní obsah

Abraham zůstává po pádu v nemocnici na pozorování

Do nemocnice ve španělském městě Caňiz musel odjet český závodník Karel Abraham, pro nějž čtrnáctý závod letošního MS silničních motocyklů na okruhu Aragon skončil hned v prvním kole těžkým pádem. Při něm byl navíc zasažen do přilby zadním kolem letícího motocyklu.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Motocyklový závodník Karel Abraham

Článek

Krátce po startu třídy MotoGP z třetí řady, kterou vybojoval osmým časem v sobotní kvalifikaci, se český jezdec dostal do kontaktu s Francouzem De Punietem a z tratě vyletěl v kotrmelcích. Šlo jednoznačně o nejtěžší pád, který Abraham v letošní premiérové sezóně v královské třídě potkal.

V kačírku zůstal ležet s bolestivou grimasou, nakonec se zvedl, ale při odchodu museli viditelně otřesenému českému jezdci pomáhat traťoví komisaři. Podle tiskové zprávy týmu Cardion AB Motoracing trefilo Abrahama do přilby zadní kolo jeho ducati a český jezdec byl se silnými bolestmi hlavy převezen do nemocnice, kde se podrobil sérii vyšetření zahrnující i CT.

I když lékaři ve Španělsku neodhalili žádná zranění, která by Abrahamovi zabránila zúčastnit se příští Velké ceny Japonska, zůstal jednadvacetiletý jezdec na jejich doporučení v nemocnici na pozorování.

Reklama