Hlavní obsah

VIDEO: Smrt Simoncelliho jezdce zdrtila. Byl to skvělý kluk, smutní Abraham

PRAHA

Tragická nehoda motocyklového jezdce Marca Simoncelliho během Velké ceny Malajsie otřásla celým motoristickým světem. Čtyřiadvacetiletý Ital byl ve světě závodních motocyklů velmi oblíbený u fanoušků i ostatních jezdců, navíc si získal respekt titulem mistra světa z roku 2008 v kategorii do 250 ccm. Jezdec Hondy podlehl zraněním poté, co přišel o helmu při pádu v zatáčce a narazili do něj další dva jezdci.

Foto: ČTK/AP

Marco Simoncelli na archivním snímku

Článek

"Je mi to strašně líto. Takové věci by se neměly stávat. Já i celý tým soucítíme především s jeho rodinou, ale i s jeho týmem a přáteli," uvedl v tiskové zprávě Abraham, jenž spolu se Simoncellim jezdil i v nižších třídách do 125 a 250 ccm. "Marco byl skvělý jezdec i člověk, byl velice zábavný a rád se s každým vyfotil nebo prohodil pár slov. Všichni v týmu jsme ho měli velice rádi a fandili jsme mu, i když byl i náš soupeř," dodal český jezdec.

Náhlá smrt kolegy zdrtila i ostatní jezdce. "Sic (přezdívka Simoncelliho) byl jako můj mladší brácha. Tvrdák na trati, pohodář v životě. Pořád tomu nemůžu uvěřit, bude mi obrovsky chybět," smutnil legendární Valentino Rossi.

"V takové chvíli nevím co říct. Marco, odpočívej v pokoji," uvedl loňský mistr světa Jorge Lorenzo ze Španělska, jenž v Malajsii nestartoval kvůli havárii z Austrálie, při níž málem přišel o prst na ruce.

Šampión z roku 2006 Nicky Hayden byl přímým účastníkem nehody. "Viděl jsem Marka upadnout. Když vyjížděl ze zatáčky, podjela mu zadní část motorky a neudržel stabilitu. Cítím se hrozně. Na trati jsme všichni bratry. Marco, budeš mám moc chybět," řekl Američan.

Druhé úmrtí v mistrovství světa během 14 měsíců

Simoncelliho smrt je druhým úmrtím v mistrovství světa během 14 měsíců. Při loňské Velké ceně San Marina v Misanu zahynul ve třídě Moto2 Japonec Šoja Tomizawa po podobném incidentu, kdy do něj po pádu také narazily dvě motorky. V královské MotoGP došlo k smrtelné havárii naposledy v roce 2003, tehdy v Grand Prix Japonska zahynul domácí Daidžiro Kató.

Reklama