Hlavní obsah

VIDEO: Amatérský záběr odhalil záchranu Simoncelliho - vypadl z nosítek

PRAHA

Chtěli pomoci, ale na pár sekund se jim situace vymkla z rukou. Čtyři záchranáři běželi v neděli s nosítky, na kterých ležel motocyklový jezdec Marco Simoncelli, který při Velké ceně Malajsie havaroval. Přišel o helmu, šlo o minuty, ale čtveřice ve spěchu neudržela rovnováhu a čtyřiadvacetiletý Ital jim vypadl z nosítek na zem. Takto vše zdokumentoval amatérsky nahraný záběr.

Foto: Reuters

Marco Simoncelli leží bezvládně na trati po smrtelné nehodě v GP Malajsie.

Článek

Po tomto incidentu přispěchali další záchranáři na pomoc a dopravili Simoncelliho do připravené sanitky, ale jeho život se zachránit nepodařilo. „Byl jako můj mladší brácha. Nemůžu tomu uvěřit, bude mi strašně chybět,“ napsal zlomený Valentino Rossi po tragédii na twitter.

V neděli zažil motoristický svět šok. Simoncellimu ve druhém kole závodu v Malajsii podklouzla v pravé zatáčce přední guma a nebohý závodník visící na neovladatelném motocyklu vletěl přímo pod kola Colina Edwardse a Rossiho.

Nebylo v lidských silách přinutit stroje ke změně směru a Simoncelli při karambolu utrpěl fatální zranění hlavy, krku a hrudníku. Ani okamžitá lékařská pomoc již nezmohla nic a talentovaný italský jezdec byl po 45 minutách prohlášen za mrtvého.

Lidé v italském Corianu se klaní památce Marca Simoncellihofoto: Reuters

V úterý bylo tělo mrtvého závodníka převezeno do Itálie, dnes byla rakev se Simoncellim vystavena před divadlem v jeho rodném městečku Coriano v provincii Rimini. Rozloučit se s ním přišly navzdory dešti stovky lidí. Samotný pohřeb proběhne ve čtvrtek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články