Hlavní obsah

Abraham zajel na mokru ve Valencii čtvrtý čas v tréninku

Karel Abraham zajel čtvrtý čas v druhém tréninku na nedělní Velkou cenu Valencie, v jeho posledním kole měl však těžký pád, při němž poničil svou ducati. Jediný český závodník v královské třídě MotoGP se čtvrtým místem před závěrečnou Grand Prix sezony blýskl na mokré trati, dopoledne na suchu byl třináctý.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Karel Abraham na okruhu.

Článek

Jednadvacetiletý Abraham zaostal v druhém tréninku sekundu za nejrychlejším Álvarem Bautistou ze Španělska. Ten byl zhruba o dvě a půl sekundy pomalejší než už jistý mistr světa Casey Stoner, který vyhrál první trénink. Na Australana ztratil Abraham dopoledne půldruhé sekundy.

"Dopoledne bylo napůl sucho a napůl mokro, což je pro mě úplně to nejhorší, takže třinácté místo nepovažuju za špatný výsledek. Navíc odpoledne v dešti to bylo mnohem lepší," uvedl na svém webu Abraham.

"Jen je škoda, že jsem to na konci trochu přehnal, šel jsem pozdě na brzdy a skončilo to pádem. Trochu to odnesla motorka, ale mně se naštěstí nic nestalo," dodal český jezdec, jenž před rokem ve Valencii vyhrál v kategorii Moto2.

V nejslabší kategorii do 125 ccm byl Jakub Kornfeil osmnáctý a devatenáctý.

Reklama