Hlavní obsah

Kalendář je plný, pražští pořadatelé rozjíždějí akci

Praha

Pandemie už sahá do kalendáře sportovních akcí příštího roku, někteří pořadatelé mění termíny, ale zároveň se rozjíždí předprodej vstupenek. Platí to i o Grand Prix na ploché dráze, která se po letošní improvizované tuplované zářijové porci se dvěma podniky vrátí i na pražskou Markétu, a to pátého června. A snad už bez trablů s koronavirovými opatřeními a opět jako jeden z vrcholů kalendáře.

Foto: Sport.cz

Stadion na pražské Markétě s novou plochou uvnitř oválu a dalšími rekonstruovanými částmi.

Článek

„Skutečnost, že ani globální pandemie letos nezastavila závody na stadionu Markéta, ukazuje odhodlání pořadatelů a všech, kteří tuto akci umožňují," vyjádřil se při nedávném oznámení termínu GP Paul Bellamy z promotérské společnosti IMG.

Pro netrpělivé fanoušky pořadatelé zahájili předprodej v síti Ticketportal. A některé sektory jsou možná překvapivě vzhledem k situaci už téměř vyprodané.

Seriál by měl obsahovat jedenáct dílů. Termíny pro závody jsou jasně dané, promotér zatím neoznámil místo podniku plánovaného na 19. června. V rozpisu už došlo k jedné změně. Poláci tak trochu z obav zaveleli k ústupu.

Jedna z vlajkových lodí seriálu, závod ve Varšavě na stadionu pro více než 50 000 diváků, se přestěhoval z květnového termínu na pozdější srpnový, aby organizátoři měli větší jistotu, že nastane ústup pandemie a budou moci počítat s vyprodaným hledištěm. Varšava měnila termín i letos, až se v ní nakonec nejelo. Květnový termín dostala přidělený prakticky ihned, raději ale sáhla po změně a přesunu na prázdniny.

Kalendář GP 2021 na ploché dráze:
24. duben - Itálie, Terenzano
22. květen - Německo, Teterow
5. červen - ČR, Praha
19. červen - místo zatím neoznámeno
17. červenec - Británie, Cardiff
31. červenec - Polsko, Vratislav
7. srpen - Polsko, Varšava
14. srpen - Švédsko, Malilla
28. srpen - Rusko, Toljati
11. září - Dánsko, Vojens
2. říjen - Polsko, Toruň

Reklama