Hlavní obsah

Abraham odjel s novou ducati 61 kol, v testech byl desátý

VALENCIE

Dva dny po skončení mistrovství světa si český jezdec Karel Abraham v dějišti závěrečné Velké ceny Valencie vyzkoušel nový motocykl Ducati Desmosedici GP12 pro příští sezonu. Během prvního dne testování s ním absolvoval 61 kol a časem 1:34,393 obsadil desáté místo mezi šestnácti jezdci. Za nejrychlejším Španělem Danim Pedrosou na hondě zaostal o 2,207 sekundy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Motocyklista Karel Abraham

Článek

"Jelo se mi dobře. Nebylo to tak těžké, jak jsem si myslel," uvedl v tiskové zprávě Abraham o svém seznamování s litrovou ducati. "Spousta věcí je jiných, ale motorka se mi líbí. Není tak brutální, jak říkali ostatní. Dá se celkem zvládnout," konstatoval.

Získaná data porovnával s hodnotami exmistra světa Itala Valentina Rossiho, který jezdí rovněž s ducati. "Zjistili jsme, že máme v podstatě podobné problémy a ztrácíme ve stejných částech trati. Jediný rozdíl byl ten, že tam, kde Rossi ztratil třeba dvě desetiny, jsme my byli o něco pomalejší," uvedl jednadvacetiletý jezdec. Na devítinásobného šampiona ztratil 536 tisícin sekundy.

Testování provázely problémy. "Několikrát jsme museli přenastavovat elektroniku, klouzal předek i zadek motorky a ze začátku jsme měli potíže i se spojkou," prohlásil Abraham, kterého čekají testovací jízdy i ve středu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články