Hlavní obsah

Plochodrážní Grand Prix se letos nepojede ani v Cardiffu

Mies

Kalendář plochodrážního seriálu Grand Prix o titul mistra světa přišel o další zastávku. Po závodech v italském Terenzanu (24. dubna) a německém Teterowě (22. května) byla kvůli přetrvávajícím potížím s koronavirem zrušena i GP Velké Británie, která se jezdí ve velšské metropoli Cardiffu na Principality Stadium. Letos měla být na programu 17. července.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

"Jsme nesmírně zklamaní, že musíme zrušit britskou Grand Prix pro tento rok. Náš tým pracoval tvrdě řadu měsíců a zvažoval různé možnosti s velšskou vládou a zástupci stadionu Principality v naději, že v červenci přivítáme v Cardiffu jezdce i fanoušky zase zpátky," uvedl v tiskové zprávě šéf promotérské společnosti BSI Paul Bellamy.

Připomněl tak, že Cardiff jakožto tradiční dějiště jednoho ze závodů GP přišel o pořádání akce kvůli koronaviru již loni. "Víme, jak moc tato akce znamená pro závodníky i diváky, bohužel však nejsme kvůli přetrvávající nejistotě ohledně opatření souvisejících s pořádáním takových událostí schopni tuto akci zajistit," dodal Bellamy.

I nadále zůstává úvodním letošním závodem seriálu GP České republiky 5. června.

Reklama