Hlavní obsah

Déšť zrušil po jedenácti jízdách Grand Prix na ploché dráze, v Praze se pojede v neděli po obědě

Aktualizováno

Druhý pražský závod Grand Prix na ploché dráze zůstal nedokončen, protože po jedenácti jízdách déšť na Markétě zesílil natolik, že stav oválu neumožnil pokračování. Jury po půlhodinové poradě rozhodla celé sobotní dění anulovat a v neděli od 13 hodin se má jet druhý díl boje o titul mistra světa úplně od začátku.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Druhý závod plochodrážní Grand Prix v Praze byl kvůli silnému dešti předčasně ukončen

Článek
Fotogalerie

Počasí komplikovalo sobotní závod hned od začátku. V 19.00 h ale šlo ještě spíš o přeháňky, což umožnilo dění na Markétě rozběhnout. Jury se snažila průběh zrychlit krácením přestávek, ale stihlo se odjet pouze jedenáct z dvaceti jízd základní rozpisu, pak už se z mraků nad Břevnovem rozpršelo hodně a déšť neustával.

„Dráhu jsme se už během přípravy snažili uzpůsobit nepříznivé předpovědi, ale po dvacáté hodině spadlo vody tolik, že ji prostě nedokázala pojmout a pokračovat v závodu by bylo nebezpečné," prohlásil šéf pražského závodu Pavel Ondrašík.

Kvůli silnému dešti byl tedy druhý díl letošního seriálu předčasně ukončen a pojede se znovu od první rozjížďky v neděli od 13 hodin. „Kdyby se povedlo absolvovat šestnáct rozjížděk, což zaručuje čtyři starty každému jezdci, mohly by se uznat průběžné výsledky za platné, ale to se bohužel vinou počasí nezvládlo, a tak pravidla seriálu Grand Prix nám nařizují v neděli vše restartovat od první jízdy," prohlásil ředitel šampionátu Phil Morris.

Po nedávném rozvolnění protikoronavirových opatření může i v neděli po poledni na odložený závod přijít až pět tisícovek diváků, přičemž vstupenky ze soboty zůstávají v platnosti a další lístky jsou k dispozici online v síti Ticketportal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články