Hlavní obsah

Salač byl v kvalifikaci Moto3 v Rakousku sedmnáctý, opět pojede ze šesté řady

Spielberg

Český motocyklový jezdec Filip Salač obsadil v kvalifikaci na Velkou cenu Rakouska 17. místo a do nedělního závodu Moto3 odstartuje stejně jako před týdnem na stejné trati ve Spielbergu ze šesté řady. Na startovním roštu bude stát na šestnácté pozici, protože jeden z jeho přemožitelů Gabriel Rodrigo z Argentiny zahájí závod z uličky v boxech jako trest za způsobení nehody v tréninku.

Foto: Sport.cz

Filip Salač, motocyklový jezdec v kategorii Moto3

Článek

Salač dopoledne v posledním měřeném tréninku vylepšil průběžné 19. místo z pátku a celkově dvanáctým časem pronikl rovnou do druhé části kvalifikace. V ní pořadím v popředí nemíchal, za nejrychlejším Romanem Fenatim z Itálie zaostal o 753 tisícin.

"Kvalifikace byla klasická jako obvykle v kategorii Moto3. Potřebujete jet ve skupině a já jsem si bohužel nedokázal ani jedno kolo připravit tak, aby mi to vyšlo, takže je z toho šestnáctá pozice. Bude hodně těžké dostat se z ní dopředu. Uvidíme také podle počasí, tady se nikdy neví, jak bude," řekl Salač v tiskové zprávě.

Třetí muž průběžné klasifikace Moto3 Fenati vybojoval pátou pole position v kariéře, ale první od srpna 2017.

V MotoGP vyhrál kvalifikaci v novém rekordu okruhu 1:22,643 Jorge Martín, který potvrdil formu týden po premiérovém triumfu v královské třídě. I k němu tehdy vyrazil z pole position, tentokrát ho nezastavil ani pád v posledním tréninku. Stejně jako nováček nejsilnější kubatury se pod hodnotu dosavadního maxima dostal i lídr mistrovství světa Fabio Quartararo z Francie, byl jen o 34 tisícin pomalejší.

Kvalifikace na Velkou cenu Rakouska, závod mistrovství světa silničních motocyklů ve Spielbergu:
Moto3:
1. Fenati (It./Husqvarna) 1:35,850,
2. Suzuki (Jap./Honda) -0,071,
3. Alcoba (Šp./Honda) -0,210,
...
17. Salač (ČR/KTM) -0,753.
MotoGP:
1. Martín (Šp./Ducati) 1:22,643,
2. Quartararo (Fr./Yamaha) -0,034,
3. Bagnaia (It./Ducati) -0,420.
Moto2:
1. Lowes (Brit./Kalex) 1:28,659,
2. R. Fernández (Šp./Kalex) -0,068,
3. Ogura (Jap./Kalex) -0,143.

Reklama

Související témata: