Hlavní obsah

Potrestaný Viňales se omluvil za to, jak zacházel s motorkou

Vídeň

Španělský motocyklista Maverick Viňales se omluvil továrnímu týmu Yamaha za to, jak před týdnem při Velké ceně Štýrska zacházel se svým strojem. Šestadvacetiletý jezdec o tomto víkendu na stejném okruhu ve Spielbergu na startu chybí, protože ho stáj pro rakouskou Grand Prix suspendovala. Už v červnu se Viňales s Yamahou dohodl na předčasném ukončení smlouvy a po sezoně by měl podle spekulací zamířit do Aprilie.

Foto: Borut Zivulovic, Reuters

Fabio Quartararo. Ilustrační foto.

Článek

Trest dostal za nešetrné zacházení s motocyklem. Podle všeho šlo o to, že v posledních třech kolech a ještě při příjezdu do boxů opakovaně vytočil motor až k omezovači otáček, takže hrozilo jeho zničení. Podle médií to vyplývá z telemetrických dat i videozáznamu.

"Omlouvám se, byla to chyba," řekl Viňales v kajícném rozhovoru s televizní stanicí Sky Sport. "Jsem z toho smutný, ta situace je zvláštní. Nahromadila se ve mně frustrace, protože poslední závody nebyly takové, jak jsem si v hlavě představoval," pokračoval.

Bývalý mistr světa v kategorii Moto3 vyhrál zahajovací závod sezony, pak bylo na dlouho jeho maximem páté místo a ve dvou z posledních tří závodů nebodoval, byť mezitím skončil druhý v Assenu. Ve Spielbergu se při nepovedeném závodě neovládl. "Byla ve mně frustrace, vnitřní exploze, která se mi vymkla z rukou. Omlouvám se Yamaze za to, že jsem jel způsobem, který není správný," řekl Viňales.

V aktuálním šampionátu je Viňales po 10 z 18 závodů průběžně šestý se ztrátou 77 bodů na vedoucího týmového kolegu Fabia Quartarara z Francie. Yamaha za něj pro soutěžní víkend ve Spielbergu nepovolala náhradníka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články