Hlavní obsah

Šance i pro Čechy! Pardubice zažijí velkou plochodrážní premiéru

Pardubice

Pardubice se v neděli od 17 hodin stanou poprvé v historii dějištěm oficiálního závodu speciálů na dlouhou plochou dráhu. V minulosti se již tyto motocykly na tamním oválu objevily, ale až teď jde o ostrý závod MS - Challenge o postup do finále 2022. Pro pardubické organizátory je to jeden z nejvýznamnějších podniků sezóny.

Foto: Sport.cz

Hynek Štichauzer na dlouhé ploché dráze . Ilustrační foto.

Článek

Pardubice v covidové době pořadatelské nouze zaskakují za německý Schessel. V Česku se na dlouhé dráze jezdilo v minulosti v Mariánských Lázních na tamním speciálním stadionu, ale ten potřebuje rekonstrukci. Bude zajímavé sledovat, jak se jezdci vyrovnají s nástrahami pro ně nezvykle krátké dráhy.

Pořadatelé čekají na startu i tři české jezdce - v této disciplíně dlouhodobě úspěšného Josefa France, dále Hynka Štichauera a Martina Málka. Všichni tři by se na domácí dráze měli poprat o přední pozice.

Celkem 25 zúčastněných jezdců z deseti zemí bude bojovat o čtyři místa ve finále pro příští rok. Do hlediště by se s ochabujícími pandemickými opatření měl dostat každý zájemce. Vstupné je 300 Kč.

Pardubice se letos tímto už třetím závodem ranku mistrovství světa a Evropy dostávají do čela pořadatelů těchto závodů. Během prvního říjnového víkendu s tradiční Zlatou přilbou se tam ještě uskuteční závod mistrovství světa juniorů a také ve flat tracku. Pět uspořádaných podniků MS či ME představuje rekord, který asi jen tak někdo v ploché dráze nepřekoná.

Challenge je o víkendu na programu i na klasické dráze. V Žarnovici na Slovensku je ve startovní listině sobotního závodu nakonec i český zástupce Jan Kvěch, jako náhradník bude na šanci bojovat o místo v příštím ročníku Grand Prix čekat i Václav Milík.

A ještě jedna plochodrážní novinka. Podle čerstvého rozlosování semifinále MS týmů (17. a 18. září)  bude v lotyšském Daugavpilsu český tým ve skupině s Polskem, Dánskem, Švédskem, USA, Finskem a Slovinskem. Druhou sedmičku tvoří Lotyšsko, Rusko, Austrálie, Německo, Francie, Ukrajina a Itálie. Do finále v Manchesteru (16. a 17. října) jsou nasazeni Britové a postupují tam první čtyři, přičemž třetí a čtvrtý z každého semifinále ještě absolvuje tzv. kvalifikační finále.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články