Hlavní obsah

Rossi se po šesti závodech sezóny rozhodne, zda v MotoGP skončí

Devítinásobný mistr světa silničních motocyklů Valentino Rossi se v průběhu příští sezóny rozhodne, zda rok 2014 bude jeho poslední, či zda bude v MotoGP pokračovat. Za hranici rozhodnutí si čtyřiatřicetiletý Ital stanovil červnovou domácí Velkou cenu v Mugellu.

Foto: Automotodrom Brno

Valentino Rossi

Článek

"Chci závodit, ale blíž nejlepší trojici. Prvních šest závodů bude klíčových pro rozhodnutí, jestli na konci sezóny v MotoGP skončím," uvedl Rossi v televizním rozhovoru. "Rád bych pokračoval ještě dalších pár let, ale jedině když budu konkurenceschopný," dodal letošní čtvrtý muž celkového hodnocení.

Rossi získal poslední ze svých titulů, sedmý v královské třídě, v roce 2009. Další rok jeho snahu o obhajobu zbrzdila zlomenina nohy a poté následovaly dva frustrující roky u Ducati. Po návratu k yamaze se letos Rossi znovu dostal mezi absolutní elitu, zaznamenal šest umístění na stupních vítězů včetně vítězství v Assenu.

Ve snaze o zmenšení odstupu za španělským triem Marc Márquez, Jorge Lorenzo a Dani Pedrosa se Rossi po sezoně překvapivě rozešel ze svým šéfmechanikem Jerrym Burgessem, s nímž spolupracoval 14 let.

Reklama