Hlavní obsah

Milík znovu dostane divokou kartu na plochodrážní Grand Prix

Praha

Plochodrážník Václav Milík bude znovu reprezentovat české barvy při Grand Prix v Praze, která se pojede na stadionu Markéta 23. května. Jedenadvacetiletý jezdec dostal od pořadatelů divokou kartu stejně jako před rokem. Volbu organizátorů pražského závodu ještě musí potvrdit Mezinárodní motocyklová federace (FIM) i promotér seriálu společnost BSI. Náhradníky pro třetí letošní závod mistrovství světa budou Matěj Kůs a Josef Franc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český jezdec Václav Milík na archivním snímku z MS družstev v roce 2013 na pražské Markétě.

Článek

"Myslím, že to jsou tři nejlepší jezdci, kteří jsou schopní v mistrovství světa bodovat," řekl sportovní ředitel závodu Pavel Ondrašík na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Důležitým kritériem pro rozdělení divokých karet byl volný závod Prague Open, který před týdnem vyhrál právě talentovaný Milík. "Všichni tři jezdci se představili v dobré formě a rozhodování nám moc nezjednodušili," připustil generální ředitel závodu Petr Ondrašík.

Organizátoři proto přihlédli také k pátečnímu úvodnímu závodu extraligy družstev v Pardubicích, v němž Milík ztratil jediný bod z patnácti. "Rozhodování o divoké kartě letos bylo jedním z nejtěžších za poslední roky. Byli jsme hodně v rozpacích, až extraliga nás utvrdila ve volbě Milíka," zdůvodnil konečnou volbu Petr Ondrašík.

Milík si tak zopakuje start v pražské Grand Prix, v níž před rokem získal dva body. "Věříme, že letos zlomí výsledky českých závodníků z posledních dvou let a bude bojovat o postup do semifinále," doplnil Petr Ondrašík.

Mistrovství světa začalo o víkendu prvním závodem ve Varšavě, který skončil předčasně už po dvanácti jízdách kvůli technickým problémům na stadionu. S osmi body vyhrál Slovinec Matej Žagar. Před pražskou Grand Prix se ještě pojede 16. května v Tampere.

Reklama

Související témata: