Hlavní obsah

Hanika musel na operaci se zlomeným zápěstím, Le Mans stihne

Motocyklový závodník Karel Hanika si při pádu v nedělní Velké ceně Španělska zlomil kost v zápěstí a dnes šel na operaci. Následující závod mistrovství světa silničních motocyklů, jenž se pojede příští týden ve francouzském Le Mans, by měl stihnout.

Foto: AMK Brno circuit JUNIOR team

Karel Hanika.

Článek

Hanika skončil v Jerezu na zemi po takzvaném highsideru ve čtvrtém kole a právě tehdy si naštípl pravé zápěstí. Závod přesto dokončil, i když na 22. místě poprvé v sezoně nebodoval.

Podle oficiálního facebooku Hanika Fans by měli brněnskému jezdci lékaři sešroubovat kost v zápěstí, neboť v případě sádry by ho čekala čtyřměsíční pauza. "V nemocnici si poleží do čtvrtka a poté bude propuštěn do domácího léčení, kde se bude připravovat na ústní maturitní zkoušky, které dělá v týdnu po závodním víkendu ve Francii," píše se na facebooku. Písemnou část maturity absolvoval Hanika po návratu z Jerezu před nástupem do nemocnice.

Ve Francii čeká předloňského vítěze Rookies Cupu těžká práce, neboť bude muset bez ohledu na kvalifikační výsledek startovat z boxů. Dostal totiž trest za to, že měl po skončení závodu v Jerezu kolizi se španělským soupeřem Juanfranem Guevarou, jenž si při pádu zlomil klíční kost.

Reklama

Související témata: