Hlavní obsah

Biaggi bude jezdit za Kawasaki

ŘÍM

Bývalý motocyklový šampión Max Biaggi bude od příští sezóny hájit barvy stáje Kawasaki. V japonském týmu chce čtyřiatřicetiletý závodník a dosavadní reprezentant Hondy najít nový impulz pro svou stagnující kariéru. O uzavření kontraktu informoval italský sportovní list Gazzetta dello Sport.

Foto: ČTK/Otto Ballon Mierny

Max Biaggi na archivním snímku.

Článek

"Zhruba za hodinu jsem se dohodl," uvedl čtyřnásobný mistr světa v kubatuře do 250 ccm z let 1994 až 1997. V královské kubatuře do 500 ccm a v současné MotoGP na titul nedosáhl, ale byl třikrát druhý a třikrát třetí. Letos ale nevyhrál ani jediný závod, musel se spokojit se čtyřmi druhými místy a celkově skončil pátý, což je od jeho vstupu do nejsilnější třídy nejhorší výsledek.

Na konci sezony mu navíc skončila u Hondy smlouva a pro příští ročník mistrovství světa si proto musel hledat nové angažmá. "Až při posledním závodě jsem zjistil, že u Hondy nemůžu zůstat. Ztížilo mi to hledání nové smlouvy, protože špičkové týmy si vyjasňují situaci se svými piloty od července do září," připomněl Biaggi nečekané peripetie kolem hledání nového působiště.

Navzdory těmto problémům však na konec kariéry nepomýšlel. "Pořád mám ze závodění radost. Když všechno půjde dobře, jsem si jistý, že s Kawasaki můžu jezdit na špici," dodal.

Reklama