Hlavní obsah

Ledová bitva: karamboly i šití

Ledoví dravci po roce zase dorazili do Čech. Zima jim přeje. Pořádný zástup fandů si v mrazivých víkendových odpoledních užil v Divišově. Předjíždění, krkolomné pády i nadvláda Antonína a Jana Klatovských byly kvidění ve dvou víkendových kláních na ledové ploché dráze - při závodu seriálu Golden Spike i v mezinárodním mistrovství ČR.

Foto: pro Sport.cz Aleš Suchánek

Ledová plochá dráha v Divišově

Článek

Nebylo místo pro bojácné. "S myšlenkami na úraz nelze na motorku lézt," říkal Jan Klatovský, mladší z bratrské dvojice, z níž je zatím lepší Antonín. "Už snad dáme dohromady silné družstvo pro mistrovství světa," naráželi bratři na pozvolna rostoucí českou základnu, jíž coby manažer vládne jejich otec Antonín Klatovský, kdysi též jezdec, jehož zranění málem usadila na invalidní vozík.

Ani krvavý šrám nezastaví odvážlivce na motocyklech, jejichž kola jsou osázena 2,8 cm dlouhými hřeby. Po ostrém kontaktu s nimi skončil Jiří Petrásek v sobotu v péči lékaře. Ten mu vyšil 20 stehů na stehna. "Dost to bolí," sykal bolestí matador, který se na ledy vrátil po dlouhé době. "Měl jsem kdysi zlomenou páteř, pár stehů proti tomu nic není, v neděli jedu," sliboval.

A v druhém klání skončil na čtvrtém místě za Klatovskými a Rakušanem Brucknerem. To vše pod dohledem Milana Špinky, pamětníka dob, v nichž Češi zářili v MS. Tentokrát byl rozhodčím. "Kluci to mají pohodlnější, odpružené je i zadní kolo, za nás bylo jen přední, ale hřebíky zůstaly stejně dlouhé a fyzikální zákony se nezměnily, jsou to pořád tvrdé bitvy," dodal Špinka.

Reklama

Související témata: