Hlavní obsah

Kornfeil odstartuje do GP Katalánska z páté řady

Barcelona

Motocyklový jezdec Jakub Kornfeil dokončil nezvykle pomalou kvalifikaci na Velkou cenu Katalánska na šestnáctém místě. Po penalizaci soupeře si polepšil o příčku a do nedělního sedmého závodu mistrovství světa Moto3 tak vyrazí z páté řady. Jednatřicátý Karel Hanika bude na konci startovního roštu.

Foto: Claudio Onorati, ČTK/AP

Španělský motocyklista Marc Márquez vyhrál kvalifikaci na VC Katalánska v třídě MotoGP.

Článek

Program v Barceloně poznamenala páteční smrtelná nehoda domácího jezdce Luise Saloma v tréninku Moto2. Sobotní kvalifikace proto byla pomalejší než obvykle, neboť motocyklisté se soustředili na hladký průběh a seznamovali se s pozměněnou tratí, z níž vypadla osudná zatáčka, ve které Salom havaroval.

"Závod vidím docela optimisticky. Vím, že ztráta není nijak velká. Tato trať nepatří mezi moje nejoblíbenější, takže odstup dvou desetin na třetí řadu není nic," uvedl Kornfeil v tiskové zprávě. Oproti loňské kvalifikaci v Katalánsku si výrazně polepšil. "Cílem bylo zajet 1:54,8 a to se podařilo. Loni jsem startoval šestadvacátý, letošní posun je tedy značný. Bude to těžký závod, ale motorka funguje dobře, a proto se není čeho bát," dodal.

Druhou pole position v kariéře si v sobotu v Moto3 vyjel Jihoafričan Brad Binder, vedoucí muž šampionátu. V první řadě ho doplní Ital Niccoló Antonelli a domácí Španěl Jorge Navarro.

Kvalifikaci MotoGP vyhrál potřetí v sezóně bývalý mistr světa Marc Márquez, jež bude v Katalánsku startovat z pole position poprvé v kariéře. Španělský jezdec na hondě byl rychlejší o 467 tisícin sekundy než úřadující světový šampión a lídr pořadí Jorge Lorenzo ze stáje Yamaha. Španělskou první řadu zkompletuje Márquezův týmový kolega Dani Pedrosa.

Kvalifikace na VC Katalánska, závod MS silničních motocyklů v Barceloně:
Moto3:
1. B. Binder (JAR/KTM) 1:54,024
2. Antonelli (It./Honda) -0,054
3. Navarro (Šp./Honda) -0,088
...15. Kornfeil (ČR/Honda) -0,857
31. Hanika (ČR/Mahindra) -2,195
MotoGP:
1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:43,589
2. Lorenzo (Šp./Yamaha) -0,467
3. Pedrosa (Šp./Honda) -0,718

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články