Hlavní obsah

Kvapil si plní sny. Jel Dakar, teď je novou tváří Harley-Davidson

Praha

Během letošního roku si plní sny. Motocyklový jezdec Lukáš Kvapil startoval na Rallye Dakar. Koncem února opustil tým Big Shock Racing a představí nový tým Lukáš Kvapil Racing. Nyní se stává další novou tváří Harley-Davidson a chystá se na flat-trackové závody právě na závodním speciálu značky.

Foto: harley-davidson

Lukáš Kvapil si plní další motocyklový sen.

Článek

Harley-Davidson aktuálně zahajuje spolupráci s další novou tváří značky. Tou se stává dakarský pilot, voják z povolání a motorkář tělem i duší Lukáš Kvapil. Osobnost, která má za sebou téměř 50 000 km na motocyklech, zhruba 60 motocyklových závodů, dvě etapy letošní Rallye Dakar, vojenské mise v Afghánistánu nebo Iráku i výcvik vojenských motocyklových jednotek a speciální přípravy.

Lukáš Kvapil jednak osedlá motocykl řady Sportster Harley-Davidson Roadster, zároveň má v úmyslu posunout značku opět do oblasti sportu, která s ní byla od nepaměti spjata. Chystá se totiž usednout na flat-trackový speciál a vrátit ikonický motocykl zpět na závodní dráhu.

Ještě se zotavuje ze zranění

„Asi si nevybavuju značku motocyklu, na kterém bych alespoň jednou neseděl. Jezdil jsem vlastně na všem, co mělo dva kola, ale Harley-Davidson jsem měl vždycky v srdci. Jsem rád, že jsem k němu konečně doputoval, je to pro mě i splněný sen," libuje si Kvapil.

Aktuálně se ještě částečně zotavuje ze zranění, které si přivodil na Rallye Dakar, ale zároveň se už těší, až bude moci motocykl plně otestovat, seznámit se s ním a vyrazit na první jarní vyjížďku, což je podle jeho slov už jen otázkou několika dnů.

„Rád bych znovu oživil trochu zašlou závodní slávu Harley-Davidson, a to právě na flat-tracku. Nakonec, i přímo v USA má H-D svůj tovární tým, který jezdí flat-trackové závody a který se pravidelně účastní například i světoznámých X Games, kde poměrně boduje," dodává Kvapil.

Reklama