Hlavní obsah

Na Zlaté přilbě bude i úřadující mistr světa Crump

PARDUBICE

Minimálně šest nejlepších jezdců z právě skončeného mistrovství světa na ploché dráze se má objevit na 58. ročníku Zlaté přilby města Pardubic, která se pojede 15. října ve Svítkově. Chybět nebude ani mistr světa Australan Jason Crump, ale zájem o start projevili další protagonisté šampionátu. Jednání podle manažera závodu Evžena Erbana stále pokračují.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Ryan Sullivan z Austrálie (vlevo) před krajanem Jasonem Crumpem (vpravo) a Britem Lee Richardsonem (uprostřed).

Článek

Pardubice dostaly od promotérské společnosti BSI nabídku uspořádat závod Grand Prix, ale jednání jsou stále jen pouze v zárodcích. "BSI oslovuje kdejaké pořadatele, snaží se z toho získat co nejvíce peněz," řekl ČTK šéf plochodrážního svazu Petr Moravec. "Snaží se dostat i mezi pořadatele soutěživost. Ale ta částka, kterou za to chtějí, je velmi vysoká," uvedl Moravec. Vysoko prý převyšuje 100.000 dolarů, které na závod Pardubičtí mají.

Při Zlaté přilbě pojedou Greg Hancock z USA, Nicki Pedersen a Hans Andersen z Dánska, Peter Jonsson ze Švédska či další Australan Leigh Adams. Chybět nebude ani obhájce trofeje Angličan Scott Nicholls. Neboť Zlatá přilba nekoliduje s žádným významným závodem, objeví se ve Svítkově i trojice Poláků Piotr Protasiewicz, Sebastian Ulamek a Grzegorz Walasek.

Českou plochou dráhu budou při neúčasti bratří Drymlů zastupovat Marián Jirout, Adrian Rymel, Zdeněk Simota, Tomáš Suchánek, Filip Šitera, Hynek Štichauer, Luboš Tomíček a Tomáš Topinka. "Postup některého z nich do semifinále bude velkým úspěchem, i když Jirout už v minulosti stál na stupních vítězů," komentoval českou účast Erban.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články