Hlavní obsah

Kaskadér Kornfeil! Podívejte se, jak ustál skok přes soupeřovu motorku

Tak tohle se nevidí každý den. Jakub Kornfeil se při nedělním závodu třídy Moto3 ve francouzském Le Mans dostal do těžké situace, když přímo před jeho strojem KTM položil svou motorku soupeř. Podívejte se na video, jak pětadvacetiletý český závodník s bravurou náhlý problém vyřešil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Jakub Kornfeil a jeho kaskadérský kousek v Le MansVideo: sntv

 
Článek

Kornfeil si jel ve Francii pro nejlepší výsledek v sezóně, dvě kola před cílem se ale dostal do nezáviděníhodného momentu. Přímo před jeho motorkou položil v pravotočivé zatáčce svůj stroj Enea Bastianini a český jezdec musel ve zlomku sekundy prokázat neskutečnou chladnokrevnost.

Rodák z Kyjova se přes neovládaný stroj přenesl elegantním „motokrosovým" skokem do kačírku, kde ustál ošidné přistání, a poté se vrátil na dráhu. „"Když jsem viděl, jak tam letí jeho motorka, jediné, co mě napadlo - přidej plyn a do stupaček. Dopad byl dost tvrdý. Zadní tlumič šel nadoraz a byla to taková rána, že se mně nafoukl airbag v kombinéze. Byl jsem z toho dost otřesený a poslední kolo závodu bylo dost bolestivé. Už jsem se nemohl dočkat, až se protáhnu," popsal Kornfeil na facebooku neobvyklou situaci.

V cíli český jezdec nakonec slavil šesté místo, i když po nejpovedenější kvalifikaci v kariéře startoval z druhé pozice a po startu i chvíli vedl. "Myslím, že dnešní závod jsme si všichni moc užili. Bojovat o vítězství byl nářez a jsem moc rád, že jsme v takovém tempu vydrželi celý závod," dodal.

Reklama

Související témata: