Hlavní obsah

Bývalá hvězda formule 1 už zase září, ovládla vytrvalostní závod v Daytoně

Daytona Beach/Praha

Další úspěch si připsal Fernando Alonso. Španělský jezdec loni ukončil kariéru ve formuli 1, avšak se závoděním rozhodně neskončil. O víkendu spolu s Kamujem Kobajašim, Rengerem van der Zandem a Jordanem Taylorem vyhrál čtyřiadvacetihodinovku v Daytoně. “Neuvěřitelné,“ radoval se po závodě Alonso.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fernando Alonso slavil triumf v závodu 24 hodin v DaytoněVideo: sntv

 
Článek

Jak Fernando Alonso sliboval, tak udělal. Loni při své premiéře sbíral během čtyřiadvacetihodinovky v Daytoně zkušenosti. Letos sem španělský jezdec přijel už s jasným cílem, vyhrát. A to se jemu a jeho kolegům, Kamuji Kobajašimu, Rengeru van der Zandemu a Jordanu Taylorovi také podařilo.

Jejich prototyp Cadillac DPi-V.R číslo 10 týmu Wayne Taylor Racing byl v náročných podmínkách, kdy byl závod kvůli dešti několikrát přerušen, nejrychlejší a jezdci tak mohli slavit vítězství. „Je to neuvěřitelné. Byl to úžasný zážitek s tímto týmem. Od testů až po závod. Odjeli jsme perfektní závod,“ pochvaloval si Alonso na webu Motorsport.com.

„Podmínky se měnily a my byli konkurenceschopní na suchu, mokru, ve dne i v noci. Jsem opravdu šťastný za kluky i za tým,“ vyprávěl Alonso, který loni ukončil kariéru ve formuli 1. „Toto vítězství hodnotím velmi vysoko. Vyhrát takovýto vytrvalostní závod na tak ikonickém místě jako je Daytona, znamená hodně.“

Fernando Alonso je dvojnásobným světovým šampionem ve formuli 1. S týmem McLaren se mu však v posledních letech nedařilo, a tak se rozhodl, že bude závodit v jiných sériích. Jeho cílem je získat slavnou Trojkorunu motorsportu. Ovládnout Velkou cenu Monaka a čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans už dokázal, teď ještě potřebuje vyhrát 500 mil Indianapolis.

Reklama