Hlavní obsah

Lacko v Německu nalákal fanoušky do Mostu. V průběžném hodnocení je už třetí

Nürburgring
Aktualizováno

Automobilový jezdec Adam Lacko obsadil v první nedělní jízdě na Nürburgringu třetí místo v podniku mistrovství Evropy tahačů. Ve druhé obsadil sedmou příčku. Také díky jednomu sobotnímu vítězství je na průběžné třetí pozici. Oly Janes, druhý jezdec týmu Buggyra Racing, uhájil v nabité konkurenci vedení v Grammer Cupu.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko v čele hladové smečky.

Článek

Adam Lacko v první nedělní jízdě dojel na třetí příčce, když mu na stupně vítězů pomohla penalizace Halmové. „V první chvíli jsem si myslel, že jsem čtvrtý, ale Steffi dostala penalizaci a následné drive through za overspeed. Takže nakonec je z toho pěkná bronzová pozice. Jsem spokojený," líčí předloňský šampion.

V posledním závodě víkendu se Lacko musel smířit se sedmým místem. Po celý závod sváděl napínavé souboje s úřadujícím mistrem Jochenem Hahnem. „Bohužel hned v první zatáčce jsem doplatil na start z vnější strany a byl jsem vyveden takřka mimo trať a propadl se pořadím. Celou dobu mi pak na záda dýchal Jochen. V pátém kole mě na cílové rovince dokázal předjet. Pokoušel jsem se vrátit zpět, ale už si pozici pohlídal," popisuje.

"I body za sedmé místo jsou ale hodně důležité, posunuly mě na průběžně třetí pozici v šampionátu. Z Nürburgringu odjíždím rozhodně spokojený. Teď nás čeká vrchol sezony v podobě domácího závodu v Mostě, takže bych chtěl pozvat všechny fanoušky, aby nás dorazili podpořit," vzkazuje Lacko.

Czech Truck Prix 2019 se uskuteční na přelomu srpna a září.

Mistrovství Evropy tahačů na Nürburgringu:
3. jízda:
1. Hahn (Něm./Iveco) 25:23,357,
2. Albacete (Šp./MAN) -2,497,
3. Lacko (ČR/Buggyra) -9,031.
4. jízda:
1. Kiss (Maď./Mercedes) 25:27,720,
2. Kursim (Něm./Iveco) -6,531,
3. Albacete -6,865,
...7. Lacko -15,116,
18. Vojtíšek (ČR/MAN) -50,036.
Průběžné pořadí:
1. Hahn 196,
2. Albacete 130,
3. Lacko 122.

Reklama

Související témata: