Hlavní obsah

Tragická zpráva! Automobilový závodník Andretti podlehl rakovině

Washington/Praha

Svět motorsportu smutní. Pilot NASCAR John Andretti, synovec legendárního závodníka formule 1 Maria Andrettiho, podlehl rakovině. Bylo mu 56 let. Ve čtvrtek o tom informoval jeho tým. Americký jezdec bojoval se zákeřnou nemocí od roku 2017.

Foto: Sport.cz

Automobilový závodník John Andretti podlehl rakovině

Článek

John Andretti strávil v sérii NASCAR 17 let, absolvoval stovky startů, dvakrát dokázal zvítězit. Jezdil také závody Champ Car a IndyCar. Kariéru ukončil po sezoně 2010. V roce 2017 mu doktoři diagnostikovali rakovinu tlustého střeva v pokročilé fázi. Po třech letech boje nemoci podlehl.

„S těžkým srdcem oznamujeme, že John Andretti dnes prohrál svůj boj s rakovinou... John byl milující manžel a otec, oddaný syn a důvěryhodný bratranec," zveřejnil v pátek smutnou zprávu tým Andretti Autosport. „Byl filantropem, reprezentantem sportu, týmovým hráčem a v neposlední řadě drahým přítelem... naše modlitby jsou nyní s jeho rodinou," píše se dále v prohlášení.

John Andretti pocházel ze slavné závodnické rodiny. Pilotem byl jeho otec Aldo, bratranci Michael a Jeff. Fanoušci motorsportu mají jméno Andretti spojené hlavně se jeho strýcem, známým jezdcem formule 1 Mariem Andrettim, který v roce 1978 získal titul mistra světa.

Reklama

Související témata: