Hlavní obsah

Indy 500 bez Alonsa? Už to tak vypadalo, jezdci se však přeci jen podařilo najít tým

Indianapolis/Praha

Fernando Alonso se vrací k McLarenu. Zatím však jen v rámci slavného závodu amerických formulí Indy 500. Španělský jezdec se tady napotřetí pokusí získat Trojkorunu motorsportu. „Jsem závodník a Indy 500 je největší závod na světě, myslím, že budeme konkurenceschopní,“ uvedl dvojnásobný světový šampion formule 1.

Foto: Sport.cz

Fernando Alonso.

Článek

Fernando Alonso bude opět závodit za McLaren. Dvojnásobnému světovému šampionovi ve formuli 1 na konci loňského roku vypršela u britského týmu smlouva. Stáj ani španělský jezdec neměli zájem ji prodloužit, a tak Alonso přestal být jejím ambasadorem a poradcem. Teď ho však okolnosti přinutily, aby McLaren opět oslovil.

Chce se totiž zúčastnit letošního ročníku slavného závodu Indy 500 a pokusit se tak napotřetí získat Trojkorunu motorsportu. K jejímu zisku je potřeba vyhrát Indy 500, Velkou cenu Monaka a čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans a právě závod v Indianapolis Alonsovi k obdržení trofeje ještě chybí.

Když se vrátil z Rallye Dakar, začal o svém angažmá jednat. Dohodnul se předběžně s týmem Andretti. Ten však používá motory Honda, která když se to dozvěděla, Alonsa odmítla. Stále totiž nemůže zapomenout na jeho urážlivé výroky, které pronášel ve formuli 1, když jezdil u McLarenu s jejich pohonnou jednotkou a nedařilo se mu.

Jezdec tak už moc na výběr neměl, neboť týmy, které v IndyCar jezdí, používají motor buď Hondy, nebo Chevroletu. K tomu mnoho z nich už mělo své monoposty obsazeno. Rozhodl se, že to tedy zkusí u McLarenu a ti ho přijali. Alonso se tak opět s jejich monopostem představí v Indy 500.

„Jsem závodník a Indy 500 je největší závod na světě. Zbožňuji fanoušky, kteří jsou tady neuvěřitelní a pro nás jezdce tyto závody dělají speciálními. Mám respekt ke všem, kdo tu závodí, chci se s nimi utkat a udělat vše, co bude v mých silách,“ uvedl Alonso na webu as.com. „S McLarenem jsem toho prožil hodně a mám k němu pouto. Jsem ohromen, jak se tento tým vyvíjí a myslím, že tady budeme konkurenceschopní,“ dodal jezdec.

Reklama