Hlavní obsah

Jak si povedou mezi muži? Hvězdné jezdkyně utvoří dámskou posádku v Le Mans

Le Mans/Praha

Další dámská posádka míří do čtyřiadvacetihodinovky Le Mans. I v letošním ročníku slavného závodu se představí tým, který bude složený pouze z žen. Do prototypu týmu Richard Mille Racing ve slabší kategorii LMP 2 usednou talentované jezdkyně Sophia Flörschová, Tatiana Calderónová a zkušená Katherine Leggeová.

Foto: Sport.cz

Katherine Leggeová (zleva), Tatiana Calderónová a Sophia Flörschová utvoří posádku při legendárním závodu Le Mans.

Článek

Loni do slavného závodu Le Mans nasadil ženskou posádku tým Kessel Racing. Závodnice tehdy s vozem Ferrari třídy LMGTE Am obsadily celkové devětatřicáté místo. Letos s dámskou posádkou přichází tým Richard Mille Racing, do jehož prototypu kategorie LMP 2 usednou známé jezdkyně Sofia Flörschová, Tatiana Calderónová a Katherine Leggeová. Bude to tak poprvé v historii Le Mans, kdy v této třídě budou posádku tvořit jen ženy.

Kroužit po okruhu během závodu tedy uvidíme talentovanou jezdkyni Sofii Flörschovou. Devatenáctiletá Němka před více než rokem utrpěla během vážné nehody v závodě formule 3 v Macau zlomeninu krčního obratle. Závodění se ale ani po incidentu nechtěla vzdát a již na začátku loňského roku usedla do monopostu. Během sezony pak sbírala body v evropském regionálním šampionátu formulí a letos pojede formuli 3 s týmem Campos Racing.

Její kolegyní v posádce bude Tatiana Calderónová. Ta je testovací jezdkyní týmu formule 1 Alfa Romeo a loni se představila v šampionátu formule 2. „Jsem tak nadšená, že budu s týmem Richard Mille Racing závodit v Le Mans. Je to neuvěřitelná příležitost,“ napsala šestadvacetiletá Kolumbijka na sociální sítě.

Střídat se pak budou se zkušenou Katherine Leggeovou, která se stala první ženou, která závodila ve Formuli E. Britská jezdkyně v minulosti působila také v německém šampionátu cestovních vozů DTM, v IndyCar a před patnácti lety testovala monopost formule 1 týmu Minardi.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články