Hlavní obsah

Úvodní závod plochodrážního seriálu GP byl přeložen na srpen

Plochodrážní Grand Prix Polska, která měla otevřít letošní seriál mistrovství světa, byla odložena. Původně se mělo jet ve Varšavě 16. května, polská vláda ale kvůli pandemii koronaviru zakázala do odvolání konání jakýchkoli venkovních akcí. Novým provizorním termínem pro závod je 8. srpen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plochodrážní Grand Prix Polska byla odložena (ilustrační foto)

Článek

Desetidílná série má tak nyní jako úvodní závod podnik v německém Teterowu, plánovaný na 30. května. Hned poté má přijít na řadu tradiční zastávka Grand Prix v Praze. Velká cena České republiky se má na oválu břevnovského stadionu Markéta jet v sobotu 13. června.

V úterý se zástupci Mezinárodní motocyklové federace (FIM) a promotérské společnosti BSI dohodli na odložení semifinále a finále mistrovství světa družstev, které se jezdí jako Plochá dráha národů. Nové termíny společně hledají.

První semifinále se mělo jet za účasti českého týmu 25. dubna v Landshutu v Německu, lotyšský Daugavpils se chystal uspořádat druhé semifinále 2. května. Finále pak bylo na programu 8. a 9. května v britském Belle Vue.

Reklama