Hlavní obsah

Mostecký okruh má existenční potíže, věří v pomoc fanoušků

Most

Epidemie koronaviru a následná omezení výrazně poznamenala ekonomickou situaci Autodromu Most. Společnost provozující severočeský okruh přišla v důsledku nuceného uzavření areálu o 90 procent výnosů a vedení předpokládá, že letos přijde o 70 procent plánovaných tržeb. Spoléhá na solidaritu a pomoc fanoušků.

Foto: Buggyra media

Na autodromu v Mostě se tradičně jezdí například ME tahačů.

Článek

"Je to neudržitelný stav. Sice v rámci rozvolnění omezení můžeme od 20. dubna pronajímat velký závodní okruh profesionálním týmům, příliš to ale nepocítíme. Je jich totiž v republice jen několik, motoristický sport je v podstatě paralyzovaný," uvedla obchodní a marketingová ředitelka autodromu Jana Svobodová v tiskové zprávě.

Společnost podle ní počítá s tím, že bude muset propouštět zaměstnance, kterých má aktuálně 45. "V současné chvíli nám pomůže jakákoli podpora. Pokud si naši fanoušci nyní zakoupí vstupenku na závody nebo poukaz na kurz bezpečné či sportovní jízdy, zůstanou v platnosti až do doby, kdy se akce budou moci uskutečnit," řekla Svobodová.

Chybí cizinci

Velkým problémem mosteckého autodromu jsou zavřené hranice, klienty okruhu jsou totiž většinou osoby a subjekty ze zahraničí. "Naše akce navštěvují každoročně desítky tisíc lidí, zejména cizinců. Významně tak přispíváme k rozvoji turistického ruchu i ekonomickému oživení regionu. To se však teď obrací proti nám, stejně jako masivní investice do modernizace a zkvalitnění zázemí areálu autodromu. Zůstali jsme tak téměř bez prostředků," podotkla Svobodová.

Ekonomická situace by se podle ní zlepšila, kdyby bylo možné využívat další prostory areálu. Společnost proto otevřeným dopisem oslovila premiéra Andreje Babiše a další představitele státu, aby autodromu aktivity povolili.

"Sportovní a výukové aktivity dokážeme zabezpečit individuální a bezkontaktní formou. O to víc nás mrzí, že zatímco například hobby markety, kde se na sebe tlačí stovky zákazníků, mají otevřeno, náš areál zůstává uzavřený," podotkla obchodní a marketingová ředitelka s tím, že by autodrom například mohl obnovit kurzy bezpečné jízdy pro řidiče aut a motocyklů.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace