Hlavní obsah

Pandemie koronaviru může ovlivnit i podobu Rallye Dakar 2021

Pandemie koronaviru by mohla poznamenat i podobu Rallye Dakar v roce 2021. Podle původních plánů měla trasa zavést jezdce až do tří zemí na Blízkém východě. Ředitel soutěže David Castera však nyní uvedl, že se může stát, že se stejně jako letos pojede jen v Saúdské Arábii.

Foto: www.loprais.cz

Aleš Loprais v akci (ilustrační foto)

Článek

"Původně jsme chtěli mít dvě až tři země, ale zároveň jsme pracovali s možností, že pojedeme v jednom státě. Stále pracujeme s více variantami, protože nevíme, jaká bude v jednotlivých lokalitách zdravotní situace," uvedl Castera pro web autosport.com. Jasněji by podle jeho slov mělo být v následujících dvou týdnech. Soutěž měla v plánu zavítat i do Jordánska a Spojených arabských emirátů.

Podobu Dakaru 2021 se pořadatelská organizace A.S.O. chystá představit v červnu. "Je jasné, že nám pandemie zkomplikovala jednání. Ještě více se ale projeví prostřednictvím opatření, s nimiž se budeme muset vypořádat později. Každá země může mít jiné požadavky třeba při vstupu do země nebo při organizaci bivaků. Navíc opatření se teď v jednotlivých zemích mění prakticky ze dne na den," podotkl Castera.

V Saúdské Arábii se letos Dakar konal poprvé po přesunu z Jižní Ameriky, případné setrvání v jedné zemi nebude podle ředitele rallye problém. I tak by prý byla trať zcela odlišná oproti předešlému ročníku. "Je to velká země, která nám nabízí možnost udělat úplně jiný Dakar. Je konec dubna a máme před sebou osm měsíců, takže jsem klidný. Jsem si jistý, že připravíme dobrý Dakar," řekl ředitel rallye.

Reklama