Hlavní obsah

Vršecký naplní sázku, za titul obětuje svobodu a ožení se

Premiérový titul v Evropském poháru tahačů si od neděle užívá český pilot stáje Buggyra David Vršecký. Český závodník si pojistil celkový triumf ve španělské Jaramě, kde v posledním závodu sezóny obsadil druhé místo a nepustil do čela šampionátu svého stájového kolegu Markuse Bösigera. "Bezprostředně po závodě jsem na žádné dovádění neměl sílu," říká Vršecký v rozhovoru pro Právo.

Foto: www.buggyra.com

David Vršecký oslavuje v Jaramě celkový triumf v Evropském poháru tahačů.

Článek

V neděli jste ve španělské Jaramě získal titul evropského šampióna v závodech tahačů. Jak jste triumf oslavil?

Musím říct, že bezprostředně po závodě jsem na žádné dovádění neměl sílu. Cítil jsem osvobozující pocit, že je všechno úspěšně za mnou a první místo je definitivní. Zvláště když jsem měl od sobotního prvního tréninku zablokovaná záda, nemohl jsem se pohnout a každý hrbol znamenal velkou bolest. Ale v posledních kolech jsem ji už ani necítil.

Převažoval v závěru nedělního závodu strach o triumf, nebo radost z vidiny titulu?

V průběhu celého víkendu jsem byl hodně rychlý. V sobotu jsem nezvládl měřený trénink a startoval z druhé řady, v neděli jsem však vyrazil z první pozice. Chtěl jsem sezónu zakončit vítězstvím. Ale hned v první zatáčce jel hlavní rival Albacete hodně nekompromisně, nechtěl jsem případným střetem riskovat ztrátu titulu. Takže jsem jel s chladnou hlavou a spíše číhal na šanci k předjetí. Na strach nebyl čas. Tím spíše, že někomu vytekla na trať nafta a do cíle jsme spíše dobruslili. Až potom maximální soustředění vystřídala úleva a pocit štěstí.

V průběhu sezóny jste promluvil o sázce, podle které se v případě zisku titulu oženíte. Dojde tenhle odvážný slib naplnění?

Určitě. Kolega z týmu mě hecoval, že jestli udělám titul, tak se ožení. Slíbil jsem totéž. Sázku tedy naplním, vzdám se svobody a ožením. Pokud mě tedy přítelkyně Martina bude chtít, protože nebyla moc nadšená z toho, že si ji chci brát kvůli sázce. Ale není to jen z důvodů naplnění slibu kamarádovi...

Dopřejete si teď dovolenou, která se vám v létě příliš nevydařila?

Nemám rád zimy, takže teď nikam nepojedu. Spíše později. Možná spojím relax a nabírání sil před další sezónou se svatební cestou.

Stačil jste po zisku titulu promluvit s Martinem Kolocem, který tým Buggyra založil a pod nímž jste se závody tahačů začal?

Ano. Mluvili jsme spolu několikrát v průběhu sezóny. V neděli večer samozřejmě také. Jemu patří můj ohromný vděk, protože mě přivedl na okruhy a bez něj bych titul nikdy nezískal. Příští rok se mu zkusím vyrovnat v počtu titulů, které má dva.

Reklama